Nu är det nog dags för en ny kategori

Jag kände för en tredje lista, som ett litet svar på denna. Enjoy!

5 saker som är dåligt med att bo på landet:

1. Avstånd. Så fort man vill någonstans, är det himla långt dit. Handla, träffa folk, gå i skolan. Det finns inget, inget, som är nära. I min lilla by har vi inte ens en kyrka.

2. Kollektivtrafik. Eller snarare avsaknaden av den. Närmaste busshållplats finns ca 1,5 km härifrån, och där går det en sådär 5 bussar om dagen, som går antingen till en litet samhälle, eller ett annat. Och väl där, kommer man knappt någonstans heller.

3. Väntan. Bor man på landet får man lära sig att vänta. Mycket. Särskilt när det gäller skolan, man får vänta på bussen på morgonen, och sen på eftermiddagen, eftersom det aldrig går några bussar som stämmer, och eftersom de aldrig kommer i tid. Och sen sitter man där på bussen, och väntar och väntar på att komma fram. Ni från "stan", ni vet inte hur bra ni har det.

4. Vår och Höst. Tidpunkter för spridning av gödsel. Behöver jag säga mer?

5. Mörker. Natt. Det är redan så mörkt att man blir helt förvirrad på vilken tid det är på dagen. Och mörker är deprimerande och hemskt, och gör att man orkar inte upp på morgonen. man vet aldrig vad som kan gömma sig i mörkret i natten.
Mörker är sannerligen mångsidigt, men just nu är det mest hemskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0